Z našeho blogu, Strana 3

Co obsahuje a jak dlouho působí kofein?

Přemýšleli jste někdy nad tím, jaká je doporučená denní dávka kofeinu? A co vůbec kofein obsahuje? J...

Dárkové sady pro firmy

Vánoce se pomalu blíží a proto jsme připravili nabídku vánočních balíčků i firemní zákazníky. Objevt...

Jakou zvolit hrubost mletí kávy

JAKOU ZVOLIT HRUBOST MLETÍ KÁVY Správně zvolená hrubost u mletí kávových zrn je základ. Bez toho, a...

Správné čištění kávovaru a jeho příslušenství

SPRÁVNÉ ČIŠTĚNÍ KÁVOVARU A JEHO PŘÍSLUŠENSTVÍ Každý správný barista či milovník kávy by měl o svůj ...

Alternativní způsoby přípravy kávy: moka konvička

Dneska se podíváme na způsob přípravy kávy, který je v mnohém unikátní. Využívá velmi jednoduch...

Alternativní způsoby přípravy kávy: V60

I když je Chemex v poslední době velmi populární alternativní způsob přípravy kávy, možností je...

Alternativní způsoby přípravy kávy: Chemex

V předchozím článku jsme si stručně přiblížili obecné principy přípravy filtrované kávy. Dneska...

Filtrovaná káva pro začátečníky: jak se připravuje a čím se liší od espressa

Filtrace je jedním ze základních způsobů přípravy kávových nápojů. V poslední době tato metoda ...

Chemie pražení: mezi aciditou a hořkostí

V předchozím článku jsme si ve zkratce představili dva základní způsoby zpracování kávových třešní. ...

Zpracování kávy: proč na něm záleží?

V předchozím článku jsme si stručně vysvětlili, že kávová zrna jsou v podstatě semena poch...


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz