IG coffee roasters Brazil Cafeina Group

Kód: IG_CAFEINA_BRAZIL300 IG_CAFEINA_BRAZIL1000 Zvolte variantu
ESPRESSO
1 hodnocení
370 Kč 1 190 Kč od 370 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (4 ks) Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
24.10.2024 24.10.2024 Zvolte variantu

Sušené mango, pomeranč, kešu, čokoláda

Detailní informace

Detailní popis produktu

BRAZIL CAFEINA GROUP

Káva z Brazílie, říkáte si jaká klasika? Možná ano, ale s výjímečným přístupem a chutí. Jedná se o směs odrůd, kterou zpracovala Cafeina group naturálně, všechny kávovníky vyrostly v oblasti Minas Gerais v nadmořské výšce od 900 do 1100 metrů nad mořem. My jsme tyto zrna upražili tak, aby oslnili zejména na espresso přípravu, od této kávy můžete očekávat lehce acidní tóny s chutí sušeného manga, pomeranče, kešu ořechů a čokolády.

 
 
Cafeina Group je skupina, která byla založena pro farmářky, které byli součástí družstva Cocatrel. Cílem bylo podpořit zapojení těchto producentek do rozhodovacího procesu. Organizace funguje tak, že se každé dva měsíce členky schází, aby zlepšili své vzdělání a znalosti, ale zvýšili také svou viditelnost v komunitě pěstitelů kávy. 
 
Tyto zrna pochází zejména od dvou farmářek a to od Adalgisa Vilela & Flaviane Botrel, které se kávě věnují celý život.

 

Adalgisa Vilela se svým manželem pracuje a provozuje jejich farmu o rozloze 50 ha Fazenda Pinhal. Když se Adalgisa v roce 1985 vdala a vrátila se na farmu, rozhodla se absolvovat kurz agronomie, který jí pomohl porozumět výrobě kávy. Na své farmě pracují se skupinou žen, které sklízejí kávu a po sklizni pomáhají s obhospodařováním plodin po zbytek roku.

Fazenda Matao má více než 100 let a Flaviane Botrel se významně podílí na každodenním chodu farmy. Farma je poměrně velká na 450 ha s 300 ha osázenými kávou. Flaviane neustále hledá způsoby, jak zlepšit kvalitu a vyrábět speciální kávy.

Tato káva je přírodní šarže tvořená Mundo Novo a Yellow Catuai. Káva se sklízí strojově před oddělením tříd a poté se nechá 7 - 10 dní sušit na terase. Káva se pak nechá 30 dní uležet, než se loupe a poté se dodá do družstva.

Doplňkové parametry

Kategorie: Výběrové kávy IG
? Použití: Espresso
Kávová zrna: 100% Arabika
Metoda zpracování: suché (natural)
Typ pražení: medium light
Kontinent: Jižní Amerika
Země původu: Brazílie
region/ město: Minas Gerais
Farma: Cafeina Group
Nadmořská výška: 900 až 1100 m. n m.
Odrůda: mixed varieties
Chuťový profil: Sušené mango, pomeranč, kešu, čokoláda
Cupping score: 83

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz