IG coffee roasters Ethiopie Korate
Kód: IG_KORATE_ETHIOPIE300 IG_KORATE_ETHIOPIE1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
ETHIOPIE KORATE
Domorodá odrůda kávy z Etiopie s cuppingovým score 85,25, která pochází z oblasti Guji. Káva má naturální zpracování a styl pražení jsme přizpůsobili tak, aby byla vhodná zejména na espresso. Při správné přípravě je v chuti cítit rebarbora, tmavé bobule a čokoláda.
O FARMĚ
Buno Coffee Trading je relativně malý exportér, který spravuje 7 mycích stanic umístěných v oblasti Guji v jižním regionu Etiopie. Velmi vysoký terroir ve výšce hodně přes 2000 mnm a množství relativně mladých, zdravých stromů, jejichž dozrávání je postupné, znamená ideální podmínky pro produkci vynikající kvality poháru. Producenti v této oblasti pěstují kávu kolem bujných lesů na kopcích a na okraji vesnic ve stínu původních stromů, jako je Cordia Africana, Acacia a Albizzia.
Buno bylo založeno v roce 2018 a je řízeno panem Abiyotem, který dohlíží na výběr partnerských farmářů, zpracování třešní a postupy sušení. Buno se zaměřuje na práci s farmáři s 8–15 hektary půdy, což usnadňuje správu zlepšení kvality a zajišťuje, že produkované objemy třešní lze rozdělit do mikro-šarží jednoho producenta. Aby se zajistilo, že farmáři budou čekat na sběr pouze plně vyzrálých třešní, Buno platí farmářům prémii ve výši jednoho birr za každé dodané kilo po sklizni. Buno navíc poskytuje zemědělcům mimo sezónu úvěrovou linku na výdaje spojené se sklizní. Půjčka je pak bezúročně odečtena z jejich platby při výběru třešně.
Výběr třešní, kterých jsme byli svědky v Buno's stránkách, jsou zdaleka nejlepší, jaké jsme v Etiopii viděli. Jedno z míst Buno, Dikitu, má 120 vyvýšených záhonů, které jsou výhradně pro zpracování přírodní kávy.
Na tento pozemek přispělo 9 farmářů, kteří hospodaří v průměru na 6 hektarech. Farmgate cena, kterou jim zaplatili za kávu, byla 65-70 etiopských birrů za kg třešně.
Káva v této oblasti roste pod baldachýnem původních stínových stromů, jako je akácie a wanza. Místní půda je vulkanická úrodná červená půda a hluboká písčitá hlína.
Tato šarže byla zpracována jako tradiční přírodní, poté jsou třešně přijímány a plaveny, aby se odstranily nezralé, přezrálé a plovoucí, jakmile je tento proces dokončen, káva se jednoduše položí na vyvýšená lůžka a suší se až 35 dní v závislosti na povětrnostních podmínkách, nejprve je káva rozprostřena tenká jako jedna třešeň, aby se podpořilo rovnoměrné sušení a zabránilo se tvorbě plísní, třešně se pak postupně skládají do silnějších vrstev, jak schnou.
Mycí stanice byla založena v roce 2005 a již 10 let ji spravuje Abiyot Boru.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Prémiové IG kávy |
---|---|
? Použití: | Filtr, Espresso |
Kávová zrna: | 100% Arabika |
Metoda zpracování: | suché (natural) |
Typ pražení: | medium light |
Kontinent: | Afrika |
Země původu: | Etiopie |
region/ město: | Shakisso, Guji |
Farma: | Korate |
Odrůda: | 74110, 74112 Heirloom |
Nadmořská výška: | 1900 - 2300 m. n m. |
Chuťový profil: | Rebarbora, tmavé bobule, čokoláda |
Cuppingové score: | 85,25 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.