IG coffee roasters Kenya Kiangoi AA
Kód: IG_KENYA_KIANGOIAA300 IG_KENYA_KIANGOIAA1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
KENYA KIANGOI AA
Kiangoi Factory provozuje Rung'eto Farmer Cooperative Society. Farmáři, kteří dodávají do této stanice, pěstují kávovníky v nadmořské výšce 1600 až 1700 metrů. Pěstují většinou odrůdy SL28, SL34 a Ruiru. Zrna máme upražené zejména na přpravu na filtru. V chutí je cítit černý čaj, borůvky, med a mléčná čokoláda.
Keňské kávy jsou klasifikovány podle velikosti. AA fazole jsou největší velikosti. Kávy třídy AA jsou takové, které mají velikost síta 17/18, což znamená, že jsou větší než 7,2 milimetru. Tyto AA zrna jsou z odrůd SL14 a SL28.
Odrůdy 'SL' jsou původně vydané společností Scott Agricultural Laboratories (SAL) ve 30. a 40. letech 20. století. Brzy se staly oblíbenými stromy pro mnoho pěstitelů v Keni díky své hluboké kořenové struktuře, která jim umožňuje maximalizovat vzácné vodní zdroje a vzkvétat i bez zavlažování. Jsou pěstovány s vážným ohledem na udržitelnost a správnou zemědělskou praxi, s minimálním dopadem na životní prostředí, kde je to možné. Ruiru 11 je nová odrůda známá pro svou odolnost vůči chorobám a vysoké výnosy. Také začíná přinášet ovoce již po 2 letech.
Zemědělci dostávají agronomickou podporu od Sucafina Kenya. Dostávají také vzorky půdy od Kahawa Bora. Program vzorkování půdy řeší klíčový krok v ziskovosti zemědělců. Nižší vstupní náklady znamenají nižší celkové výrobní náklady a vyšší zisky. Cílenější vstupní aplikace se také promítá do zdravějších stromů a kvalitnějších třešní. Před programem vzorkování půdy Kahawa Bora měli zemědělci jen malý přístup k metodám analýzy půdy. Hnojivo, pokud je aplikováno, by bylo formulováno podle obecné receptury spíše než podle receptury jedinečně vhodné pro přesné potřeby farmy. Nyní, s lepším přístupem k informacím prostřednictvím technologie a agronomické pomoci, mohou zemědělci aplikovat správnou recepturu hnojiva ve správný čas a zlepšit tak výnosy a kvalitu třešní.
Sklizeň a posklizeň
Drobní pěstitelé selektivně ručně sbírají pouze zralé třešně a dodávají je do továrny Kiangoi. Při příjmu dohlíží Cherry Clerk na pečlivé vizuální třídění a plavení, přijímá pouze husté, zralé třešně.
Po příjmu se třešeň rozdrtí a fermentuje přibližně 12 až 24 hodin. Po fermentaci se káva promyje v čisté vodě a máčí se 24 hodin. Po namočení se pergamen položí k sušení na vyvýšené záhony. Pracovníci pergamen často hrabou, aby zajistili rovnoměrné sušení. Zakrývají schnoucí pergamen během nejteplejšího denního období, aby se zachovalo pomalé, rovnoměrné sušení a v noci, aby pergamen chránil před vlhkostí. Sušení pergamenu trvá přibližně 7 až 14 dní.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Prémiové IG kávy |
---|---|
? Použití: | Filtr |
Kávová zrna: | 100% Arabika |
Metoda zpracování: | mokré (washed) |
Typ pražení: | medium light |
Kontinent: | Afrika |
Importér: | Sucafina |
Země původu: | Kenya |
region/ město: | Kirinyaga |
Farma: | Kiangoi Factory |
Odrůda: | Ruiru 11, SL28, SL34 |
Nadmořská výška: | 1600 - 1700 m. n m. |
Chuťový profil: | černý čaj, borůvky, med, mléčná čokoláda |
cuppingové score: | 86 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář