IG coffee roasters Kenya Kiangoi AA

Kód: IG_KENYA_KIANGOIAA300 IG_KENYA_KIANGOIAA1000 Zvolte variantu
Novinka FILTR
Neohodnoceno
420 Kč 1 360 Kč od 420 Kč
Skladem (1 ks) Skladem (1 ks) Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
31.12.2024 31.12.2024 Zvolte variantu

černý čaj, borůvky, med, mléčná čokoláda

Detailní informace

Detailní popis produktu

KENYA KIANGOI AA

Kiangoi Factory provozuje Rung'eto Farmer Cooperative Society. Farmáři, kteří dodávají do této stanice, pěstují kávovníky v nadmořské výšce 1600 až 1700 metrů. Pěstují většinou odrůdy SL28, SL34 a Ruiru. Zrna máme upražené zejména na přpravu na filtru. V chutí je cítit černý čaj, borůvky, med a mléčná čokoláda.
 
 
 
Keňské kávy jsou klasifikovány podle velikosti. AA fazole jsou největší velikosti. Kávy třídy AA jsou takové, které mají velikost síta 17/18, což znamená, že jsou větší než 7,2 milimetru. Tyto AA zrna jsou z odrůd SL14 a SL28.
 
 
Odrůdy 'SL' jsou původně vydané společností Scott Agricultural Laboratories (SAL) ve 30. a 40. letech 20. století. Brzy se staly oblíbenými stromy pro mnoho pěstitelů v Keni díky své hluboké kořenové struktuře, která jim umožňuje maximalizovat vzácné vodní zdroje a vzkvétat i bez zavlažování. Jsou pěstovány s vážným ohledem na udržitelnost a správnou zemědělskou praxi, s minimálním dopadem na životní prostředí, kde je to možné. Ruiru 11 je nová odrůda známá pro svou odolnost vůči chorobám a vysoké výnosy. Také začíná přinášet ovoce již po 2 letech.
 
Zemědělci dostávají agronomickou podporu od Sucafina Kenya. Dostávají také vzorky půdy od Kahawa Bora. Program vzorkování půdy řeší klíčový krok v ziskovosti zemědělců. Nižší vstupní náklady znamenají nižší celkové výrobní náklady a vyšší zisky. Cílenější vstupní aplikace se také promítá do zdravějších stromů a kvalitnějších třešní. Před programem vzorkování půdy Kahawa Bora měli zemědělci jen malý přístup k metodám analýzy půdy. Hnojivo, pokud je aplikováno, by bylo formulováno podle obecné receptury spíše než podle receptury jedinečně vhodné pro přesné potřeby farmy. Nyní, s lepším přístupem k informacím prostřednictvím technologie a agronomické pomoci, mohou zemědělci aplikovat správnou recepturu hnojiva ve správný čas a zlepšit tak výnosy a kvalitu třešní. 
 
 
Sklizeň a posklizeň
Drobní pěstitelé selektivně ručně sbírají pouze zralé třešně a dodávají je do továrny Kiangoi. Při příjmu dohlíží Cherry Clerk na pečlivé vizuální třídění a plavení, přijímá pouze husté, zralé třešně. 
 
Po příjmu se třešeň rozdrtí a fermentuje přibližně 12 až 24 hodin. Po fermentaci se káva promyje v čisté vodě a máčí se 24 hodin. Po namočení se pergamen položí k sušení na vyvýšené záhony. Pracovníci pergamen často hrabou, aby zajistili rovnoměrné sušení. Zakrývají schnoucí pergamen během nejteplejšího denního období, aby se zachovalo pomalé, rovnoměrné sušení a v noci, aby pergamen chránil před vlhkostí. Sušení pergamenu trvá přibližně 7 až 14 dní.  
 

Doplňkové parametry

Kategorie: Prémiové IG kávy
? Použití: Filtr
Kávová zrna: 100% Arabika
Metoda zpracování: mokré (washed)
Typ pražení: medium light
Kontinent: Afrika
Importér: Sucafina
Země původu: Kenya
region/ město: Kirinyaga
Farma: Kiangoi Factory
Odrůda: Ruiru 11, SL28, SL34
Nadmořská výška: 1600 - 1700 m. n m.
Chuťový profil: černý čaj, borůvky, med, mléčná čokoláda
cuppingové score: 86

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz