IG coffee roasters Kenya Muburi PB
Kód: IG_KENYA_MUBURI300 IG_KENYA_MUBURI1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
KENYA MUBURI PB
Muburi Factory se nachází v Kirinyaga, kde ideální mikroklima poskytuje dokonalé podmínky pro pěstování sladkých, hustých třešní. Důkazem jsou tyto zrna, které jsme vám upražili na filtrovanou přípravu. Káva je plná sladkosti s lehkou aciditou, v chuti ucítíte hroznové víno, čokoládu a jahody.
Odrůdy 'SL' jsou původně vydané společností Scott Agricultural Laboratories (SAL) ve 30. a 40. letech 20. století. Brzy se staly oblíbenými stromy pro mnoho pěstitelů v Keni díky své hluboké kořenové struktuře, která jim umožňuje maximalizovat vzácné vodní zdroje a vzkvétat i bez zavlažování. Jsou pěstovány s vážným ohledem na udržitelnost a správnou zemědělskou praxi, s minimálním dopadem na životní prostředí, kde je to možné. Ruiru 11 je nová odrůda známá pro svou odolnost vůči chorobám a vysoké výnosy. Také začíná přinášet ovoce již po 2 letech.
Zemědělci dostávají agronomickou podporu od Sucafina Kenya. Dostávají také vzorky půdy od Kahawa Bora. Program vzorkování půdy řeší klíčový krok v ziskovosti zemědělců. Nižší vstupní náklady znamenají nižší celkové výrobní náklady a vyšší zisky. Cílenější vstupní aplikace se také promítá do zdravějších stromů a kvalitnějších třešní. Před programem vzorkování půdy Kahawa Bora měli zemědělci jen malý přístup k metodám analýzy půdy. Hnojivo, pokud je aplikováno, by bylo formulováno podle obecné receptury spíše než podle receptury jedinečně vhodné pro přesné potřeby farmy. Nyní, s lepším přístupem k informacím prostřednictvím technologie a agronomické pomoci, mohou zemědělci aplikovat správnou recepturu hnojiva ve správný čas a zlepšit tak výnosy a kvalitu třešní.
Sklizeň a posklizeň
Drobní pěstitelé selektivně ručně sbírají pouze zralé třešně a dodávají je do továrny Muburi. Při příjmu dohlíží Cherry Clerk na pečlivé vizuální třídění a plavení, přijímá pouze husté, zralé třešně.
Po příjmu se třešeň rozdrtí a fermentuje přibližně 12 až 24 hodin. Po fermentaci se káva promyje v čisté vodě a máčí se 24 hodin. Po namočení se pergamen položí k sušení na vyvýšené záhony. Pracovníci pergamen často hrabou, aby zajistili rovnoměrné sušení. Zakrývají schnoucí pergamen během nejteplejšího denního období, aby se zachovalo pomalé, rovnoměrné sušení a v noci, aby pergamen chránil před vlhkostí. Sušení pergamenu trvá přibližně 7 až 14 dní.
O Peaberries
PB znamená peaberry. Peaberry je název pro velmi specifický tvar kávových zrn. Ve španělštině se hráškům říká „caracol“, což znamená „hlemýžď“. Název výstižně popisuje tvar bobu z bobulí, které se samo o sobě jeví jako mírně zakřivené.
Peaberries jsou výsledkem přirozené mutace v kávové třešni. Zatímco v každém plodu jsou obvykle dvě fazole zasazené do sebe, třešeň s mutací hrášku tvoří pouze jedno zrnko. Tak, brouky jsou jediné, kulatější fazole.
Peaberry mutace se vyskytují přibližně v 5 % veškeré kávy. Fazole jsou známé tím, že jsou kulatější, menší a hustší, což může při správné manipulaci přispět k rovnoměrnější barvě pražení. Mnoho lidí zjišťuje, že brouky mají také sladší chuťový profil.
Vzhledem k tomu, že broskvoně je přirozenou mutací, která není z vnější strany třešně viditelná, je nutné broskvoně vytřídit během fáze třídění za sucha. Síta z peaberry mají nejmenší otvory, které jsou podlouhlé, aby umožnily propadnutí kulatějších fazolí.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výběrové kávy IG |
---|---|
? Použití: | Filtr |
Kávová zrna: | 100% Arabika |
Metoda zpracování: | mokré (washed) |
Typ pražení: | medium light |
Kontinent: | Afrika |
Země původu: | Kenya |
region/ město: | Kirinyaga |
Farma: | Mubury Factory |
Odrůda: | Ruiru 11, SL28, SL34 |
Nadmořská výška: | 1580 - 1680 m. n m. |
Chuťový profil: | hroznové víno, čokoláda, jahody |
cuppingové score: | 86,5 |