IG coffee roasters Sumatra Kerinci
Kód: IG_SUMATRA_BAROKAH300 IG_SUMATRA_BAROKAH1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
SUMATRA KERINCI
BAROKAH BERSAMA COOPERATIVE
Družstvo Baroka Bersama je řízeno společností Triyono, která vede členy družstva ve zpracování a pražení jejich vlastních káv. Mají plně vybavené coffe lab včetně cuppingové laboratoře, která je vedle sušícího mlýna. To je obzvláště působivé vzhledem k tomu, že družstvo bylo založeno v polovině roku 2017!
BAROKAH BERSAMA A ZPRACOVÁNÍ KÁVY
Téměř všechny farmy na Sumatře jsou malé, v průměru mají 0,25 až 0,5 hektaru. Káva bývá primární tržní plodinou, ale většinou tu místní pěstují své kávové keře vedle zeleniny, brambor a ovoce. Vedle kávy hodně dělníků z farem pracuje také na čajových plantážích. Ty bývají právě kvůli tomu často vedle kávových farem. Když sklidí kávu, přesunou se na sběr čajových lístků.
Během sezóny sklizně místní kávu sbírají ručně, pak ji doručí do sběrny družstva UPH. UPH je sběrné centrum, kde družstvo vykupuje kávové třešně a kde se zpracovávají před jejich přesunem do centrálního mlýna. Funguje v podstatě jako malá mycí stanice. Při anaerobní fermentaci se káva nejprve promyje a zrna třídí podle jejich hustoty, než se položí na vyvýšené záhony, kde pracovníci odstraní nedozrálé, přezrálé nebo poškozené třešně. Potom se zralé třešně uzavřou do vzduchotěsných 20 kg plastových sáčků, které se skladují na chladném a suchém místě. Po 7 dnech se třešně pomačkají a znovu položí na vyvýšené záhony, aby uschla. Pergamen schne zhruba 20 až 23 dnů.
Farmáři ze Sumatry za své kávové třešně dostávají spravedlivé ceny. Družstva na konci roku vždy investují do infrastruktury pro zlepšení kvality nebo je rozdělí mezi farmy.
KÁVA V INDONÉSII
Káva v Indonésii má dlouhou historii, ale v poslední době byla přehlížená speciálním trhem. Proto jsme rádi, že vám můžeme nabídnout vysoce kvalitní kávu i z mnoha regionů v Indonésii.
Tato země je známá svým jedinečným procesem mokrého loupání (giling basah). Popularitu této metody podpořila potřeba pěstitelů zrychlit procesy zpracování. Pro Sumatru je typická vlhkost a nestálé deště, proto je suchá metoda zpracování pro tuto oblast pomalá a riskantní.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Prémiové IG kávy |
---|---|
? Použití: | Filtr |
Kávová zrna: | 100% Arabika |
Metoda zpracování: | anaerobic honey |
Typ pražení: | medium light |
Kontinent: | Asie |
Importér: | Sucafina |
Země původu: | Sumatra |
region/ město: | Kerinci |
Farma: | Koerintji Barokah Bersama |
Majitel: | Barokah Bersama |
Odrůda: | Andung Sari, Sigarar Utang |
Nadmořská výška: | 1400 - 1700 m. n m. |
Chuťový profil: | Hroznové víno, šípek, mátový čaj se zázvorem |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.