Ignác Brazílie Cascavel Vermelha čerstvě pražená káva
Kód: PRAZENA_CASCAVEL_BRAZILIE250 PRAZENA_CASCAVEL_BRAZILIE500 PRAZENA_CASCAVEL_BRAZILIE1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
BRAZÍLIE CASCAVEL VERMELHA
Stupeň pražení:
Středně pražená zrna ze sluncem zalité Brazílie, s lehce ovocitější chutí a střední sladkostí. Zrna jsou vhodná spíše na přípravu espressa, případně do mokka konvičky nebo pro přípravu překapávané kávy pro ty, co mají rádi výraznou chuť.
O kávě a sklizeň
V šálku naleznete směs odrůd, které jsou typické pro Brazílie, je tím zejména Cattura, Catui a Bourbon. Zrna jsou sklízena strojově a ručně, farmáři využívají kombinace kvůli efektivnější produkci, ale pořád chtějí zachovat kvalitu a proto využívají co nejlepší technologie. Po sklizni zrna prochází tříděním a následně sušením, respektivě naturálním zpracováním, pro které je typický ovocný profil výsledné kávy. Zrna jsou pravidelně obracena a prohrabována aby docházelo k rovnoměrnému sušení.
O zemi, kde se káva pěstuje:
Téměř 40 % veškeré kávy na světě se vyrábí v Brazílii – přibližně 3,7 milionu metrických tun ročně. S tak velkým množstvím kávy není divu, že tato země produkuje širokou škálu kvality. V posledních letech také brazilští producenti začali více investovat do produkce speciální kávy.
Dnes jsou nejplodnějšími oblastmi Brazílie pěstující kávu Espirito Santo, São Paulo, Minas Gerais a Bahia. Většina brazilské kávy se pěstuje na velkých farmách, které jsou postaveny a vybaveny pro maximalizaci produkce prostřednictvím mechanické sklizně a zpracování. Relativně rovinatá krajina v mnoha brazilských kávových regionech v kombinaci s vysokými minimálními mzdami vedla většinu farem k tomu, aby se rozhodla pro tento typ mechanické sklizně před selektivním ručním sběrem.
V minulosti mechanizace znamenala, že sbírání bylo normou; dnešní mechanické sklízeče jsou však stále citlivější, což znamená, že farmy mohou sklízet pouze plně zralé třešně při každém průchodu, což je dobrá zpráva pro specializované výrobce.
V mnoha případech a na méně rovných částech farem lze použít smíšenou formu „ručního mechanizovaného“ sběru, kdy se zralá káva sbírá pomocí derriçadeira – jakési mechanizované hrábě, která ke sklizni zralé třešně využívá vibrace. Mezi kávovníky je natažena plachta, která zachycuje padající třešeň.
V naší pražírně vám kávová zrna můžeme i pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Jakou zvolit hrubost mletí kávových zrn.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jednodruhové kávy |
---|---|
Kávová zrna: | 100% Arabika |
Metoda zpracování: | suché (natural) |
Typ pražení: | Střední |
Kontinent: | Jižní Amerika |
Zěmě původu: | Brazílie |
Region: | Minas Gerais |
Odrůda: | Cattura, Catuai, Bourbon |
Nadmořská výška: | 800 - 1200 m.n.m. |
Cupping score: | 84 |
Chuťový profil: | červené ovoce |
Hořkost: | střední |
Acidita: | lehká |
Sladkost: | střední |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.