Doprava ZDARMA při nákupu nad 1300 Kč

Ignác Kolumbie Huitaca čerstvě pražená káva

ESPRESSO
Neohodnoceno
Značka: Ignác

Sladkost s vyšší aciditou bez hořkosti, v chuti oříšky, citrusové ovoce, mléčná čokoláda, středně světlé pražení

Detailní informace
259 Kč 509 Kč 999 Kč od 259 Kč
Nedostupné Nedostupné (1 ks) Nedostupné (1 ks) Zvolte variantu
gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí zrn ?

Detailní popis produktu

KOLUMBIE HUITACA

Stupeň pražení: sp_3

Tato Kolumbie z našich jednodruhových káv nemá žádnou hořkost, naopak vyniká svou vyšší aciditou a střední sladkostí. V chuti jsou cítit oříšky, citrusové ovoce a mléčná čokoláda. Zrna jsou pražená středně světle, vhodné zejména na espresso.

Naše Huitaca pochází od drobných farmářů z nejznámějších kolumbijských oblastí. Zemědělci používají tradiční plně umytý způsob zpracování. Třešně jsou selektivně ručně sbírány a poté rozdrceny, obvykle na farmě. Po rozvláknění se káva fermentuje v tancích po dobu 26 až 36 hodin. Poté se pergamen vypere v čisté vodě a položí na parabolická lůžka k sušení po dobu až 20 dnů. 

 Káva v Kolumbii

Kolumbie vyrábí a vyváží kávu proslulou svým plným tělem, jasnou kyselostí a bohatou dochutí již od počátku 19. století.

Kolumbie se může pochlubit širokou škálou podnebí a geografických podmínek, které zase produkují vlastní jedinečnou chuť kávy. To také znamená, že doba sklizně se může značně lišit. Ve skutečnosti, mezi všemi svými různými regiony, Kolumbie produkuje čerstvé plodiny téměř po celý rok.

Rostoucí zaměření na speciální průmysl mění způsob, jakým obchodníci a farmáři podnikají. Pro farmáře je stále běžnější izolovat fazole nejvyšší kvality ze svých partií, aby je uváděli na trh samostatně. Tyto kvalitnější šarže se často prodávají pod konkrétními značkami nebo příběhy.

Kromě široké škály odrůd Kolumbie za posledních 10 let rychle rozšířila své možnosti certifikace. Nejběžnější dostupné certifikace jsou Fairtrade, Rainforest Alliance, UTZ a Organic.

V naší pražírně vám kávová zrna můžeme i pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Jakou zvolit hrubost mletí kávových zrn.

Parametry

Kategorie: Jednodruhové kávy
Kávová zrna: 100% Arabika
Metoda zpracování: promytá (washed)
Typ pražení: Středně světlé
Kontinent: Jižní Amerika
Zěmě původu: Kolumbie
Region: Huila, Tolima
Odrůda: Cattura, Castillo
Nadmořská výška: 1300 - 1700 m.n.m.
cuppingové scóré: 85
Chuťový profil: Oříšky, citrusové ovoce, mléčná čokoláda
Hořkost: žádná
Acidita: vyšší
Sladkost: střední

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Sledujte nás na Instagramu

☕🍽️ Káva v kuchyni – více než jen ranní společník! 🍽️☕ Kdo by si pomyslel, že káva je víc než jen nápoj, který nás ráno...
☕️ Ignác České ráno – káva s pořádným temperamentem! 💥 Pokud máte rádi kávu, která vás pořádně probudí a zahřeje, tahle...
Plán na pondělí? 🚴‍♀️ Květnová výzva: Do práce na kole! 🚴‍♂️ Celý květen (1. – 31. 5.) se můžete zapojit do výzvy Do práce...
☕️ Papírové filtry – tajemství vaší perfektní kávy! Pokud chcete perfektní filtrovanou kávu, vybírejte správný filtr! Tady...
Fredy. Maestro. Mistr pražič. Pokud se někde natáčí, buď si jistý, že Fredy je v záběru. Kamera ho miluje – a kafe taky....
☀️ Brazílie Cerrado Dulce – káva, která vás přenese přímo pod brazilské slunce! 🌞 Tato káva pochází z Brazilského regionu...
 

SLEVA 15 %

 

Přihlaste se k našemu newsletteru a sleva 15 % na kávu je Vaše.

 

Vaše e-mailová adresa je u nás v bezpečí.
Zásady zpracování osobních údajů

 
 

JEŠTĚ POSLEDNÍ KROK

Zadanou e-mailovou adresu ještě prosím potvrďte ve Vaší schránce.