Ignác Kolumbie Huitaca čerstvě pražená káva
Kód: PRAZENA_HUITACA_KOLUMBIE250 PRAZENA_HUITACA_KOLUMBIE500 PRAZENA_HUITACA_KOLUMBIE1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
KOLUMBIE HUITACA
Stupeň pražení:
Tato Kolumbie z našich jednodruhových káv nemá žádnou hořkost, naopak vyniká svou vyšší aciditou a střední sladkostí. V chuti jsou cítit oříšky, citrusové ovoce a mléčná čokoláda. Zrna jsou pražená středně světle, vhodné zejména na espresso.
Naše Huitaca pochází od drobných farmářů z nejznámějších kolumbijských oblastí. Zemědělci používají tradiční plně umytý způsob zpracování. Třešně jsou selektivně ručně sbírány a poté rozdrceny, obvykle na farmě. Po rozvláknění se káva fermentuje v tancích po dobu 26 až 36 hodin. Poté se pergamen vypere v čisté vodě a položí na parabolická lůžka k sušení po dobu až 20 dnů.
Káva v Kolumbii
Kolumbie vyrábí a vyváží kávu proslulou svým plným tělem, jasnou kyselostí a bohatou dochutí již od počátku 19. století.
Kolumbie se může pochlubit širokou škálou podnebí a geografických podmínek, které zase produkují vlastní jedinečnou chuť kávy. To také znamená, že doba sklizně se může značně lišit. Ve skutečnosti, mezi všemi svými různými regiony, Kolumbie produkuje čerstvé plodiny téměř po celý rok.
Rostoucí zaměření na speciální průmysl mění způsob, jakým obchodníci a farmáři podnikají. Pro farmáře je stále běžnější izolovat fazole nejvyšší kvality ze svých partií, aby je uváděli na trh samostatně. Tyto kvalitnější šarže se často prodávají pod konkrétními značkami nebo příběhy.
Kromě široké škály odrůd Kolumbie za posledních 10 let rychle rozšířila své možnosti certifikace. Nejběžnější dostupné certifikace jsou Fairtrade, Rainforest Alliance, UTZ a Organic.
V naší pražírně vám kávová zrna můžeme i pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Jakou zvolit hrubost mletí kávových zrn.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jednodruhové kávy |
---|---|
Kávová zrna: | 100% Arabika |
Metoda zpracování: | promytá (washed) |
Typ pražení: | Středně světlé |
Kontinent: | Jižní Amerika |
Zěmě původu: | Kolumbie |
Region: | Huila, Tolima |
Odrůda: | Cattura, Castillo |
Nadmořská výška: | 1300 - 1700 m.n.m. |
cuppingové scóré: | 85 |
Chuťový profil: | Oříšky, citrusové ovoce, mléčná čokoláda |
Hořkost: | žádná |
Acidita: | vyšší |
Sladkost: | střední |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.