Ignác Mexiko Fatima čerstvě pražená káva
Kód: PRAZENA_FATIMA_MEXICO250 PRAZENA_FATIMA_MEXICO500 PRAZENA_FATIMA_MEXICO1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
MEXICO FATIMA
Stupeň pražení:
Středně tmavě pražená káva s jemným tělem a téměř žádnou aciditou, v chuti jsou cítit jablka, tmavá čokoláda a karamel.
Finca Fatima je rodinná farma v Coatepec v Mexiku, majiteli jsou Ernesto Perez a jeho sestra Givette Perez. Tato šarže kávy je směs odrůd Garnica, Marsellesa a Typica. Ve výšce 1250 metrů nad mořem je Finca Fatima ohrožena rzí kávových listů a dalšími chorobami a škůdci. Jednou taktikou, kterou Ernesto a Givette používají, je výsadba odrůd odolných vůči CLR, jako je Garnica a Marsellesa. Při pečlivém pěstování a zpracování mají tyto stromy stále nesmírný kvalitativní potenciál. Náročné zpracování ve Finca Fatima zajišťuje vysoce kvalitní profily z těchto stromů.
Zralé červené třešně jsou selektivně ručně sbírány a zpracovávány ve Finca Fatima. Vyplavují třešeň, aby odstranily nedozrálé a rozdrtily ji. Káva se fermentuje v betonových tancích po dobu 48 hodin, než se promyje v čisté vodě. Pergamen se suší v malých sušárnách Guardiola při nízkých teplotách po dobu 4 dnů.
O zemi, kde se káva pěstuje
Káva se zde pěstuje především na mexických vysočinách ve výšce 1000–1800 metrů. Pěstování kávy je zde zejména dílem mnoha drobných farmářů. Řada z nich se zaměřuje i na produkci kávy v BIO kvalitě. Mexická káva má větší zrna a je oblíbená mezi příznivci espresso směsí, do níž se často používá. Ale v poslední době si získává i srdce milovníků alternativních příprav.
Potřebujete kávu mletou?
V naší pražírně vám čerstvá kávová zrna můžeme pomlít na profesionálních mlýncích, stačí zvolit při objednání hrubost mletí. Přečtěte si, jakou zvolit hrubost mletí pražených kávových zrn.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jednodruhové kávy |
---|---|
? Použití: | Espresso |
Kávová zrna: | 100% Arabika |
Metoda zpracování: | promytá (washed) |
Typ pražení: | Středně tmavé |
Zěmě původu: | Mexiko |
Region: | Veracruz, Coatepec |
Farma: | Finca Fatima |
Farmář: | Ernesto Perez a Givette Perez Orea |
Odrůda: | Garnica, Marsellesa, Typica |
Nadmořská výška: | 1250 m n.m. |
Cupping score: | 86 |
Chuťový profil: | Jablka, tmavá čokoláda, karamel |
Hořkost: | lehká |
Acidita: | téměř žádná |
Sladkost: | lehká |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.