IG coffee roasters Ethiopie Uraga Oro
Kód: IG_ETHIOPIE_URAGAORO300 IG_ETHIOPIE_URAGAORO1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
ETIOPIE URAGA ORO
Tato káva potěší každého nadšence, který doma filtruje. Co v ní najdeš? Tyto zrna v Etiopii zpracovala stanice Uraga z oblasti Guji. Ke zpracování použili speciálně formulované kvasinky Oro, díky kterým řídí fermentaci a káva získává šťavnaté chutě bez jakýchkoliv vad. Tyto zrna jsou označeny kvalitou Gr.1, mají bohatou ovocnou chuť ve které jsou cítit broskve, jasmín a ostružiny.
PĚSTOVÁNÍ
V regionu, ze kterého naše káva pochází, farmáři zastávají tradiční způsoby. Používají kávovníky domorodých a lokálních odrůd. Většinou kávovníky pěstují s jinými potravinářskými plodinami aby maximalizovali využití půdy, pěstují tak kávu pro zisk i jídlo pro jejich rodinu. Kromě toho, že většina farem zůstává u této tradice, jsou také standardně organické. Farmáři obvykle používají jen velmi málo, pokud vůbec nějaké z hnojiv a pesticidů. Většinu prací provádí ručně nejbližší rodina.
SKLIZEŇ A ZPRACOVÁNÍ
Farmáři selektivně ručně sbírají zralé třešně a dodávají je na stanici. Celá třešeň je fermentována kvasinkami Oro.
Kvasinky LALCAFÉ ORO™ (Saccharomyces cerevisiae) byly speciálně vyvinuty pro výrobu kávy. Tyto kvasinky pomáhají ke zlepšení kvality zrn, řídí se pomocí nich fermentace a brání riziku kažení mikroorganismy, které mohou vytvářet nežádoucí defekty. Káva ošetřená fermentací s těmito kvasinkami má bohaté chutě čerstvého ovoce.
Po fermentaci se třešeň položí na přímé slunce na vyvýšené záhony. Dělnice často otáčejí třešně, aby podpořily rovnoměrné sušení. Sušení třešně trvá přibližně 2 až 3 týdny.
ZNAČENÍ KÁVY V ETIOPII
Stupně v Etiopii závisí na vizuální kontrole vad a na její chuti. Stupeň 1 je považován za kávu nejvyšší kvality. Stupně 1 a 2 jsou považovány za speciální kávu, stupně 3-9 jsou klasifikovány jako komerční káva. Stupeň 1 je bez jakýchkoliv vad, označení těchto zrn je Gr.1.
KÁVA V ETIOPII
Zatímco Etiopie je známá jako rodiště kávy, dnes zůstává miláčkem speciálního kávového průmyslu pro svou neuvěřitelnou rozmanitost chutí.
Výjimečná kvalita etiopské kávy je způsobena kombinací faktorů. Genetická rozmanitost odrůd kávy znamená, že najdeme rozmanitost chutí, a to i mezi farmami (nebo uvnitř) s podobnými podmínkami pěstování a zpracováním. Ke konečné kvalitě přispívají kromě odrůd i způsoby zpracování. Posledními klíčovými ingrediencemi pro vynikající kávu v Etiopii jsou tradice výroby, které vytvořily genetickou rozmanitost, zpracovatelskou infrastrukturu a skvělou kávu, kterou si dnes užíváme.
Většina producentů v Etiopii jsou drobní zemědělci a pokračují v pěstování kávy tradičními metodami. Výsledkem je, že většina kávy se pěstuje bez použití chemických hnojiv nebo pesticidů. Káva se téměř výhradně pěstuje, sklízí a suší pomocí ručních systémů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Prémiové IG kávy |
---|---|
? Použití: | Filtr |
Kávová zrna: | 100% Arabika |
Metoda zpracování: | přírodní (natural) |
Typ pražení: | medium light |
Kontinent: | Afrika |
Země původu: | Etiopie |
region/ město: | Uraga |
Farma: | Uraga Washing Station |
Odrůda: | JARC, domorodé odrůdy |
Nadmořská výška: | 1925 - 1945 m. n m. |
Chuťový profil: | Broskve, jasmín, ostružiny |
cuppingové score: | 86 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář